Inne i kyrkan

I måndags besökte vi kyrkan. Mest för att Johanna skulle få se den invändigt. Det låg massa snö kvar där uppe och inne i kyrkan var det bara fyra grader. Men det ska vi hoppas det blir ändring på till september, Eller vad tror ni? Först ska en sommar färglägga naturen runtom, sen ska allting sakteligen gå mot orange. Undra hur passa orange det har hunnit bli 1 september. I stort sett inget alls tror vi.
Kyrkan, eller kapellet som det faktiskt är, är väldigt enkelt inuti, och i lagom storlek. Alla härliga gäster får sitta tillsammans istället för obekvämt utspridda på alltför många bänkrader.
placering vigsel
(Bilden är inte från Kopperå kapell)
Brudens sida är den vänstra när man kommer in. Och brudgummens den högra då såklart. i Norge sitter brudparet under vigseln på stolar eller i värsta fall något som liknar två tronar. I det här kapellet var det ganska enkelt snidade trästolar som inte såg ut som tagna ur en Disneyfilm. Tur det!
Torsdagen innan bröllopet är det rehearsal eller vad man nu vill kalla det. Vi två åker till kyrkan och möter prästen och får veta lite mer hur vi ska gå in och hur ceremonin går till. Hur ska tll exempel brudföljet gå in? Och vilka är egentligen brudföljet? Det ska vi skriva mer om en annan dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Välkomna till vår bröllopsblogg!

Den 1 september 2012 gifter vi oss i Kopperå Kapell utanför Trondheim.
Häng med i våra bröllopsplaner här.

Klicka gärna vidare in på brudens blogg i länkarkivet.