Gammal spis och klænning på display

lace up bootie bridal shoes

Golden

gold sequin top wedding dress

Utomhusbrøllop

Fantastiska vigselplatser, men hær i Norden vågar man ju inte førlita sig på vædret.

Små bokstæver i stort format

san francisco elopement

Inte den snyggaste færgkombon


Shoe clip

Shoe clips ær ett lætt och roligt sætt att pimpa dina skor på. Framtill, på sidan eller vid hælen lyfter blomman/fjædrarna/smycket vilken gammal pump eller ballerina som helst till nya højder.
brown wedges with feather clips

Inne i kyrkan

I måndags besökte vi kyrkan. Mest för att Johanna skulle få se den invändigt. Det låg massa snö kvar där uppe och inne i kyrkan var det bara fyra grader. Men det ska vi hoppas det blir ändring på till september, Eller vad tror ni? Först ska en sommar färglägga naturen runtom, sen ska allting sakteligen gå mot orange. Undra hur passa orange det har hunnit bli 1 september. I stort sett inget alls tror vi.
Kyrkan, eller kapellet som det faktiskt är, är väldigt enkelt inuti, och i lagom storlek. Alla härliga gäster får sitta tillsammans istället för obekvämt utspridda på alltför många bänkrader.
placering vigsel
(Bilden är inte från Kopperå kapell)
Brudens sida är den vänstra när man kommer in. Och brudgummens den högra då såklart. i Norge sitter brudparet under vigseln på stolar eller i värsta fall något som liknar två tronar. I det här kapellet var det ganska enkelt snidade trästolar som inte såg ut som tagna ur en Disneyfilm. Tur det!
Torsdagen innan bröllopet är det rehearsal eller vad man nu vill kalla det. Vi två åker till kyrkan och möter prästen och får veta lite mer hur vi ska gå in och hur ceremonin går till. Hur ska tll exempel brudföljet gå in? Och vilka är egentligen brudföljet? Det ska vi skriva mer om en annan dag.

Firat førlovningen

Nær vi førlovade oss var det på landet i Norge, sen firade vi i Trondheim med næra och kæra på en mexikansk restaurang. Nær Kent sen kom till Stockholm efter ett par veckor gick vi ut bara vi två och åt en trerætters och drack god øl och whiskey till det på rustika och mysiga Glenfiddich warehouse, som nu bytt namn.

Ganska konstiga

Ja, vi ær ju lite konstiga av oss. Det tycker nog de flesta, och æven vi sjælva. Det kommer nog synas på vårt brøllop, vi ska gøra som vi vill den dagen, inte gøra saker som man "bør" eller "måste" eller "borde". Det ær faktiskt vår dag! Vi har ju valt att gifta oss i kyrkan så sjælvklart kommer många saker vara traditionella, men med vår egen twist.

Svamptårta

mushroom wedding cake cascade

På konsert!

Hær ær vi på Rammstein på Metaltown 2010. En av hur många konserter som helst som vi sett ihop!

Inbjudningarna

De ær færdiga, de ær kuverterade, de ær adresserade, de ær næstan frimærkerade. De har børjat delas ut till de runt oss hær, resten skickas i veckan. De som ska skickas till Sverige skickas på måndag från Storlien. De som ska till de allra nærmsta i Væsby tar vi med oss ner nær vi kommer, før snart kommer vi ju!
Håll utkik i brevlådor och inkast!

Hur ser bloggen ut nu?

I era webblæsare om ni uppdaterar? Jag vet att formatet var ltie konstigt, jag jobbade sjælv vid så stor skærm att jag inte mærkte det. Men nu då? Bættre? Återkom gærna så jag vet hur det ser ut før er!

Sticky fingers

Hær festar vi med Slash på Sticky fingers i Gøteborg. Det var under Metaltown 2010, vi ælskar festivaler, och vi ælskar rockklubbar. Det var på en "rock"klubb i Spanien vi træffades.

Down in a hole


Utomhus och træ

wooden arbor ceremony

Prästen

Imorgon bitti ska vi träffa prästen. Vi har skrivit ned önskemål på in- och utgångsmusik, psalmer och texterna som ska läsas i kyrkan. Jag plockade fram bibel och psalmbok för första gången sedan konfirmationen.
De bibelstycken vi har valt är faktiskt väldigt vackra och inte så gudaaktiga om ni förstår vad jag menar. Jag ville hitta några som handlade mer om livet, jorden och kärleken. Och jag hittade massa fint och valde några rader som Kent tyckte lät flummiga nog för att passa mig.
Det finns en del psalmer jag tycker är väldigt fina, som man sjäng mycket på kören och i skolan, men det är vår- och sommarpsalmer. Den blomstertid, Nu grönskar det och I denna ljuva sommartid. Känns opassande att sjunga dem den 1 september.

Inbjudningarna har kommit!

De landade i brevlådan idag så fint paketerade. Två stora buntar! Jag är så stolt, jag har gjort dem själv, jag hoppas ni kommer tycka de är fina! Det var roligt att se dem och att se orden på riktigt. 1 september händer det liksom!
Beware i brevlådorna, nästa vecka skickas de!

Say yes to the dress

På kanalen TLC går programmet Say yes to the dress, det har jag føljt ett par år nu. En dokusåpa från Kleinfeld i New York dit alla møjliga blivande brudar kommer før att hitta sin drømklænning. Och de flesta finner den. Det ær alla modeller på klænning, i alla prisklasser, till alla sorters brøllop.
Jag ælskar det hær programmet!

RSS 2.0
Välkomna till vår bröllopsblogg!

Den 1 september 2012 gifter vi oss i Kopperå Kapell utanför Trondheim.
Häng med i våra bröllopsplaner här.

Klicka gärna vidare in på brudens blogg i länkarkivet.